Το καθεστώς την ντροπής! Η βιομηχανία των καισαρικών που... παράγει δεκάδες εκατομμύρια! Οι μαιευτήρες, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και ο τζίρος που "ζαλίζει". Οι προβληματικές γέννες και οι άγνωστες παρενέργειες στα παιδιά.







Του Άρη Σπίνου

Ο ΟΗΕ από το 2013 έχει καταγγείλει την Ελλάδα για κακοποίηση των γυναικών λόγω της κατάχρησης των καισαρικών και για έλλειψη σεβασμού προς τις εγκύους.

Δύο χρόνια μετά, το 2015, καταγράψαμε παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ: 77% καισαρικές.


Και το 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σε 1.000 γεννήσεις οι 531 έγιναν με καισαρική, οι 417 με φυσιολογικό τοκετό, ενώ για 52 δεν διαθέτουμε πληροφορίες.

Η αλήθεια είναι ότι οι γεννήσεις με καισαρικές αυξάνονται σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα ποσοστά των γεννήσεων με καισαρική έχουν τριπλασιαστεί ανάμεσα στο 1990 και στο 2015. Από το 7% έχουν πάει στο 20%.

Στη Γαλλία είναι 20%, στη Γερμανία 30%, στη Σουηδία 17%, στην Ισπανία 25%, στην Ιταλία 33%, στο Ισραήλ 15%.

Η Ευρωπαϊκή Ελλάδα όμως ανταγωνίζεται την οπισθοδρομική Τουρκία στα ποσοστά. Όπως είπαν μαιευτήρες στο edolio5 το κόστος της καισαρικής είναι 30% μεγαλύτερο από τον φυσιολογικό τοκετό και ο προγραμματισμός που γίνετε στις ημερομηνίες μπορεί να "βοηθήσει" γιατρούς και νοσοκομεία να ρυθμίσουν τον χρόνο τους, το προσωπικό και τις υποδομές γεγονός που τελικά οδηγεί... σε χρήμα. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως τα παιδιά που γεννιούνται με καισαρική έχουν μικρότερο και ποιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα με ότι σημαίνει αυτό για την εξέλιξη τους.

https://edolio5.blogspot.com/2021/07/blog-post_83.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια